Procés participatiu

L’Ajuntament de Besalú obre un procés participatiu per reflexionar i repensar com ha de ser el municipi els propers anys.

Quines accions han de ser les prioritàries? Tu decideixes en el pressupost. Participa en els pressupostos participatius!

 • Procés participatiu 2023

  Taller deliberatiu corresponent a la segona fase del procés de participació ciutadana sobre la reforma del Part de Sant Pere

  El projecte de millora s’acompanya d’un procés deliberatiu a partir de diversos canals d’informació i diàleg oberts a la participació dels veïns i veïnes de la vila interessats a opinar sobre els usos i les característiques del Prat de Sant Pere. L’objectiu del procés de participació ciutadana rau a recollir valoracions i propostes que l’Ajuntament prendrà.

  Abans de presentar el buidatge de resultats de la sessió deliberativa de debat entorn una proposta de millora convé recordar que el procés participatiu s’ha dividit en dues
  fases:

  – Una fase de diagnosi (prèvia a l’elaboració d’una proposta inicial de millora) que s’ha canalitzat a través d’un qüestionari de diagnosi en línia i d’un taller participatiu de caràcter presencial. Els resultats d’aquesta primera fase s’han pres en consideració a l‘hora d’elaborar un esborrany inicial de projecte de millora.
  – Una segona fase (posterior a l’elaboració d’una proposta de millora) que s’ha vehiculat a través d’un taller participatiu per a debatre i validar amb la ciutadania una proposta tècnica inicial de reforma urbanística.

  Taller participatiu de debat i validació d’un esborrany de proposta tècnica de millora – buidatge de resultats (març 2023)

   

 • Procés participatiu 2022

  PROJECTE DE MILLORA DEL PRAT DE SANT PERE

  El projecte de millora s’acompanya d’un procés deliberatiu a partir de diversos canals d’informació i diàleg oberts a la participació dels veïns i veïnes de la vila interessats a opinar sobre els usos i les característiques del Prat de Sant Pere. L’objectiu del procés de participació ciutadana rau a recollir valoracions i propostes que l’Ajuntament prendrà.

  En consideració l’hora de desenvolupar el projecte de millora.

  Cronograma

  Una fase de diagnosi (prèvia a l’elaboració d’una proposta inicial de millora) que es canalitzarà a través d’un qüestionari de diagnosi en línia i d’un taller participatiu de caràcter presencial. Els resultats d’aquesta primera fase es prendran en consideració a l’hora d’elaborar un esborrany inicial de projecte de millora.

  Una segona fase (posterior a l’elaboració d’una proposta de millora) que es vehicularà a través de dos tallers participatius. Les sessions serviran per debatre i validar amb la ciutadania la proposta tècnica de reforma urbanística.

 • Procés participatiu 2021

  Què es pregunta?

  El procés participatiu IE Salvador qüestiona a alumnes i professors del centre com voldrien que fos el nou centre educatiu. Es divideix en dos grans grups:

  1. Com han de ser els espais docents?
  2. Com han de ser els espais de suport docent?
  3. Com han de ser els espais relacionals?
  4. Com han de ser els espais d’administració?
  5. Com han de ser les instal·lacions i els serveis?
  6. Com han de ser els espais exteriors?

  Eines que s’han utilitzat

  Durant el procés s’han realitzat diferents preguntes a alumnes i professorat i s’han estudiat quines eren les necessitats i quines són les propostes del centre. Mitjançant una ponderació s’ha arribat a un resultat final.

  També s’han generat document com

  Resultats

  Després del buidatge de dades s’ha arribat a la conclusió de que el centre que volem ha de tenir

  1. Sala de professorat amb pica
  2. Pica a totes les aules ordinàries
  3. Rotulació de les classes i indicacions amb els colors corporatius
  4. Tancament del centre i espais exteriors: es proposa adequar el carrer Pare Pujiula per tal de que sigui més segur (treure la vegetació i fer la vorera més gran).
  5. Sistema gradulux per totes les aules d’orientació sud
  6. Aprofitar el sistema de calefacció de biomassa
  7. Unificar la instal·lació elèctrica del centre escolar i el pavelló
  8. El magatzem del cicle infantil ha de ser com a mínim 15 m2
  9. Fer accés directe del pati d’infantil fins al magatzem per facilitar l’intercanvi de jocs

  Document de retorn amb totes les dades de les enquestes.

 • Procés participatiu 2019
 • Procés participatiu 2018

  18 Participació

  Coneix tota la informació del procés de pressupostos participatius 2018 en els següents links: