Benvinguts a la Vila Comtal de Besalú

Besalú és un dels conjunts medievals més importants i millor conservats de Catalunya.  La seva situació geogràfica va afavorir que s’instal·lés població humana ja en temps remots i que hagi estat un lloc de trobada de diverses cultures, les quals han enriquit el patrimoni monumental de la vila.

Mentre passeja pels carrers i places, que mantenen un fort sabor medieval podreu conèixer i visitar els diferents elements patrimonials que la fan tan singular.

Besalú és una població de la comarca de la Garrotxa, situada a 150 metres d’altitud i que compta amb una extensió de 4,81 km ².  Com el seu origen indica, Bisuldunum era una fortalesa entre dos rius: el Fluvià al sud i el Capellades al nord.  Gaudeix de bona comunicació per trobar-se en la cruïlla entre 3 comarques: Alt Empordà, Gironès i la Garrotxa.  Besalú va començar a adquirir importància com a capital de comtat independent després de la mort de Guifré el Pilós (902), condició que va perdre en morir Bernat III – gendre de Ramon Berenguer III- sense fills; com a conseqüència, el comtat de Besalú passà a la casa de Barcelona.  El 1966, va ser declarat “Conjunt Històric – Artístic Nacional” pel seu gran valor arquitectònic.