Turisme

La importància monumental de Besalú ve donada fonamentalment pel seu valor com a conjunt, per la seva unitat, que la determina com una de les mostres més importants i singulars de la Catalunya medieval. El pont de Besalú al llarg del temps ha estat un referent en l’imaginari col·lectiu i s’ha convertit en una icona que transmet al visitant la idea de l’origen de la història de Catalunya. Un cop has passat el pont, l’estructura antiga i estreta dóna un aire especial a l’itinerari i fa reviure molt més fàcilment als visitants una època ja llunyana però transcendental per entendre el significat de Catalunya.

El trobador Ramon Vidal escrivia ja a la plaça de Besalú al segle XIII, a la bellesa i romanticisme que desprenia la plaça i les belles dames…, altres  autors s’han inspirat en Besalú per als seus relats: “El sello del algebrista”, “El pont dels jueus”, “Testaferro”.  També han aprofitat la seva imatge productores per a les seves pel·lícules com El Perfum, Valentín. Empreses publicitàries molt destacades han utilitzat la imatge del pont per vendre la nostra terra: Ryanair, AT&T a l’aeroport de NY.

Besalú és un referent, Besalú és: comerç, gastronomia, lleure, medieval, tradició, turisme cultural, turisme d’interior, turisme familiar, vila de fires i mercats.

 

Oficina municipal de turisme de Besalú

Forma part de la Xarxa d’Oficines de la Generalitat  amb el número 0008 i ofereix diferents serveis al turista. Si us agrada anar per lliure, a l’oficina us facilitaran tot tipus de plànols i informació per conèixer a fons la vila. Si ho preferiu, podeu apuntar-vos a les visites guiades diàries que s’ofereixen en diferents idiomes.

Situació i contacte
Carrer del Pont 1– 17850 BESALÚ
Telèfon i fax 972 591 240

Email: turisme@besalu.cat

 

Enllaços d’interès

http://patrimoni.carrotxa.cat/municipio/besalú

http://ca.turismegarrotxa.com/

http://ca.costabrava.org/

http://www.catalunya.com/

http://www.redjuderias.org/red/

http://patrimoni.garrotxa.cat

HORARI