Festa Major​

PROGRAMA FESTA MAJOR 2022

PROGRAMA FESTA MAJOR 2021

FESTA MAJOR 2020

17,19 i 20 DE SETEMBRE

SALUTACIÓ

Estimats besaluencs i besaluenques,

L’any passat parlava de reunions amb família, amics i sortides al carrer. Aquest any i després de pensar i donar voltes al format de la Festa Major, volem en primer lloc agrair a les persones que al llarg de la pandèmia que estem patint han estat i estan a primera línea, vetllant per la nostra salut, no ens volem deixar a cap professional ni voluntari que hagi actuat i segueixi actuant per la superació de la Covid-19.

Dit això, esperem que gaudiu d’una Festa Major amb seny i responsabilitat, fent que la nostra vila es senti orgullosa dels seus habitants.

Agraeixo al Grup Joves Besalú el seu compromís, any rere any estan al capdavant , s’adapten a totes les circumstàncies ajudant perquè tot sigui possible i tot sigui més fàcil.

Agraeixo als bars i restaurants que han col·laborat a fer possible una estona de festa i esperem que gaudiu amb la desgustació dels menús de Festa Major que ofereixen.

Finalment, estimem al poble, respectem-lo i actuem junts per la nostra seguretat.

Molt bona Festa Major!

Vanesa Duran i Barceló

Regidora d’acció cultural, turisme, fires i festes

Podeu consultar el programa aquí.

Pregó a càrrec de Josep Lluís Nicolau Pascual, cap de les àrees bàsiques de Besalú i Olot.

https://youtu.be/mSVt3jOazh8


FESTA MAJOR 2019

19,20,21,22 i 23 DE SETEMBRE

SALUTACIÓ

El programa que teniu a les mans és el fruit de l’esforç d’una bona pila de gent que ha dedicat moltes hores a organitzar, amb il·lusió, tota mena d’actes perquè grans, mitjans i petits us ho passeu molt bé durant aquests dies tan assenyalats.

Sabem que els temps no estan per gaires alegries i que la contenció de la despesa arriba a tot arreu, per això té encara més valor que tots els que han sumat els seus esforços en confeccionar aquest programa de Festa Major hagin aconseguit una oferta com la que trobareu en aquestes pàgines. Però aquests dies hem de deixar de banda maldecaps i aparcar les preocupacions per gaudir de la nostra festa. Per això us convido a participar en les activitats que, un any més, hem preparat juntament amb les entitats que, una vegada més, han aportat el seu esforç i el seu treball perquè durant aquests dies ens ho passem bé, ballem, juguem, gaudim i carreguem les piles per encarar amb més optimisme la resta de l’any.

És l’hora de sortir al carrer i saludar els familiars, els amics, els veïns i els coneguts i compartir amb tots ells aquestes estones d’alegria i diversió. La vostra participació serà el millor premi per a tots els que han estat treballant aquests mesos en la preparació d’una festa. Estic segura que amb la comprensió de totes les parts la convivència estarà garantida i l’alegria i la diversió es repartiran per igual entre tots els besaluencs i besaluenques.

Que us ho passeu molt bé. Bona Festa Major.

Vanessa Duran Barceló

Regidora de Cultura, Fires i Festes

Podeu consultar el programa clicant aquí.

Podeu consultar el pregó a càrrec del Sr. Ramon Vilardell clicant aquí.

FESTA MAJOR BESALÚ 2019 proves


FESTA MAJOR 2018

21,22,23 I 24 DE SETEMBRE

salutació festa major 2018242

Podeu consultar programa aquí.

Pregó a càrrec del MH President Carles Puigdemont: https://youtu.be/1IEpvV9HFK8


FESTA MAJOR 2017

21,22,23,24 I 25 DE SETEMBRE

SALUTACIÓ

Benvolguts, benvolgudes,
A les portes d’una votació que pot canviar la història del nostre país, a Besalú ens preparem per a la festa major, uns dies on les famílies es retrobaran, on la gresca i la disbauxa ens acompanyarà.

Tenim un any més, un programa per a tots els públics, famílies, joves, petits i no tan petits, perquè tots i puguin tenir cabuda. Seguim apostant des de fa un temps per una festa més a l’aire lliure.

Com que sabem que tot i que l’economia ja es va recuperant, per moltes famílies la festa major suposa una despesa important, aquest any es tornaran a obrir les fires el dijous, amb la novetat de què el preu de les atraccions serà 2×1.

En motiu dels 10 anys de l’obertura del Museu de Miniatures a la nostra vila, aquest any hem cregut oportú que el seu fundador, el Sr. Lluís Carreras i Cristòfol, fos el pregoner de la nostra festa major.

Com cada any clourem la Festa Major amb la clàssica tornaboda, un any més amb caràcter solidari, la recaptació es destinarà a Càrites.

Us convido a viure plenament la gran festa de la nostra vila, gaudim-la: molt bona Festa Major!

Mònica Serra i Causadias
Regidora de Festes de l’Ajuntament de Besalú

BESALU TOT br (1)-1

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA 2017 AQUÍ


FESTA MAJOR 2016

Els propers 22, 23, 24 i 25 de setembre es celebra la Festa Major de Besalú.

Aquest any la festa serà més a l’aire lliure, seguint amb la mateixa dinàmica de l’any passat, per això molts dels actes es continuaran fent al centre històric: botifarrada, sardanes, gegants, nit jove, sopar popular, música, ball, jocs d’aventura i esports.

El pregó de la festa anirà a càrrec de la junta actual del Besalú Club Natació, aquest 2016 celebren el seu 40è aniversari.

El diumenge tindrà lloc la 31a edició del Remigius Fluvii, la regata del riu Fluvià i vespre tornen els castells de focs artificials.

I com a fi de festa dilluns a la Plaça dels Claustres, Tornaboda solidària per Càritas.

FESTA MAJOR BESALÚ 2016

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA 2016 AQUÍ

PREGÓ

CLASSIFICACIÓ REMIGIUS FLUVII 2016:

XXXI Remigius

Ràpides
Infantil
14’23” Avall que fa baixada
32’41” Iglesias 3
Juvenil
25’30” Paytilles
44’20” Mario Bross
Mixta
20’12” Hidrobala
34’02” Surf family
Adults
45’10” Conserves Fluvià
52’01” La Ramona
Originals
Infantil
1 Nadó a bord
2 Les dalinianes
Juvenil
1 Planetalàndia
2 Mario Bross
Mixt
1 Els caçafantasmes del Fluvià
2 La Fluviana
Adult
1 La Ramona
2 Conserves del Fluvià
+ Divertida
Rio 2016
+ Tripulada
Els Pinotxos i la balena
BASES:
remigius ok

FESTA MAJOR 2015

Els propers 17,18,19,20 i 21 de setembre es celebra la Festa Major de Besalú.

Aquest any s’ha organitzat una festa més a l’aire lliure i concentrada més al centre històric de la vila.Es recuperen les sardanes de dissabte a la nit a la Plaça de la Llibertat i seguidament ball a Cal Tronc.

Els pregoners de la festa seran el grup de joves que fa 30 anys varen fundar Ràdio Besalú.
També enguany es celebra el 30è aniversari del Remigius Fluvii, la regata del riu Fluvià.
El diumenge al vespre tornen els castells de focs artificials.
I com a fi de festa dilluns a la Plaça dels Claustres, Tornaboda solidària per Càritas.

Programa festamajor 2015275

PODEU CONSULTAR EL PROGRAMA 2015 AQUÍ.

Pregó de la Festa Major 2015


FESTA MAJOR 2014

Durant quasi una setmana Besalú s’omple d’innumerables activitats i actes expressió genuïna de la identitat besaluenca.

La festa major té les seves arrels en les celebracions en honor a Sant Prim i Sant Felicià, el 24 de setembre i té lloc durant el cap de setmana més proper, normalment el tercer.

Es realitzen exposicions, balls, concerts, sardanes, espectacles infantils, teatre, mostra de dansa, activitats esportives, jocs d’aventura, ofici, nomenament de la pubilla i l’hereu, concursos de pesca, tornaboda… El diumenge de festa major a les 12h es realitza un dels actes més esperats, el “Remigius Fluvii- Regata del Fluvià”, baixada amb barques de fabricació casolana.

Festa Major

Podeu consultar aquí el programa 2014