Del 31 d’agost al 3 de setembre va tenir lloc la Biennale d’Arte fabbrille de Stia on van participar els ferrers d’Acunç Besalú: Joel Amat i Iván Batlle.

Es tracta del campionat del món de forja i es va celebrar a Stia. Van participar-hi en la modalitat de forja conjunta Jordi Lluch  que  va fer el disseny de la peça,  Albert Muriscot i  l’ Ivan Batlle i  en Joel Amat de l’entitat Acunç. La peça la van dissenyar i pensar durant el mes de juliol i agost i el requisit era que la peça tingués com a tema: connexions. 

Segons Joel Amat : “Al final vam acabar molt just, però vam poder fer el muntatge de tota la peça i la vam poder entregar.  Els resultats els van donar el diumenge 3 de setembre per la tarda i no tenim cap resultat ja que només donen 3 premis  i la resta no diuen les posicions , però vam quedar molt satisfets de la participació i ens sembla que la peça va agradar a la gent que visitava la fira durant els dies que mancaven per acabar el concurs”.

El concurs consisteix en fer la peça que es porta preparada en la part de disseny i mides i que s’ha de realitzar en tan sols 3 hores i sense fer servir cap eina elèctrica, la organització posa la fornal i el carbó i els ferrers porten les eines necessàries per treballar el ferro.