Notícies de l’equip a l’oposició

Consulta totes les notícies de l’equip de l’oposició de l’Ajuntament de Besalú.

 • Any 2022

  21 d’abril

  Fa 3 anys ja d’això. Com passa el temps. Contents de la feina feta. Hem aconseguit obrir l’ajuntament, donar transparència, fer guanyar a la transversalitat i fer entendre que l’ajuntament és de tota la ciutadania de Besalú. Encara ens queda molt, moltíssim per fer. Però aquí seguim, fidels al mandat de qui ens vau votar i oberts a tothom, ho fessiu o no.
  Som-hi!

  16 d’abril

  ℹ️ És imprescindible una política turística REAL, que permeti que TOT EL POBLE pugui treure rèdit de l’afluència de visitants.
  ➡️Turisme a favor del poble.
  ☑️Besalú és més que un destí.
  Pensem-hi.

  8 d’abril

  Una gran diada avui a Besalú, on la tradició i la devoció, però sobretot, la força d’un poble unit dona esperança per un nou i millor futur. Gràcies a la #parròquiabesalú i a la @VenerableCongregacioMareDeuDolorsBesalu per l’amor i dedicació en l’organització. Que passeu una feliç Setmana Santa 2022

  1 d’abril

  ✅Des de ERC/+Besalú estem treballant per a que la @DiputacioGirona pugui atorgar #FonsCooperacioExtraordinaris per poder pagar la imprescindible reparació carrers i vials de Besalú 👷🚧
  👍Accions en positiu, per un Besalú que és de tothom

  30 de març

  Sobre el desgavell en el grup de govern del Ajuntament De Besalú, ningú ens en podem sentir contents, perquè són i representen a una majoria dels votants que van donar-los confiança el 2019. Però sí que demostra l’esgotament d’un projecte polític, excessiu en el temps i en la personalització del seu líder. Només demanem que s’actuï amb responsabilitat, evitant mals majors en la governabilitat i, sobretot amb compromís per Besalú i la seva ciutadania.

   

  4 de març

  Ens fem ressò d’aquest missatge (llegiu-lo complet sisplau) 👇
  Bon nit benvolgudes i benvolguts :
  Excepcionalment, veient la magnífica resposta solidària de la gent de Besalú a la recollida d’ajuda humanitària per Ucraïna, hem decidit prorrogar un dia laborable més la possibilitat de recollir més material.
  El DILLUNS, 7 DE MARÇ, de 5 a 7 de la TARDA estarem als baixos de Can Cambó.
  Podeu portar qualsevol cosa de la llista, però m’han comunicat que el més necessari en aquests moments és :
  – Material higiènic per infants i adults: ( bolquers, tovalloletes, xampú, gel,..)
  -I Llet en pols per a infants.
  No tant : roba d’abric, ni sabates, ni sacs de dormir.
  MOLTES GRÀCIES.
  Recollida
  Gestionada per Comunitat ucraïnesa d’Olot
  Organitzada per Ajuntament de Besalú, amb el suport de Càritas Garrotxa a Besalú.

  27 de febrer

  🚧 L’estat de l’asfaltatge dels vials i carrers de Besalú és preocupant. Què s’hi vol fer? El problema és de finançament? Demanem a l’Ajuntament De Besalú actuació urgent, per necessitat, responsabilitat i seguretat. L’equip de ERC / +Besalú hi és per ajudar en el que faci falta.
  https://www.youtube.com/watch?v=_cZ9nTw3II0

  16 de febrer

  ⏱️🏘️ Fa 9 mesos vam presentar moció per a regular els allotjaments turístics de Besalú. Es va aprovar per unanimitat i encara no s’ha implantat. Cal que l’equip de govern de l’Ajuntament de Besalú actuï ràpid, amb valentia i de forma responsable.
  Turisme responsable? Sí, però fent un Besalu per a tothom
 • Any 2021

  31 de desembre

  👉En el darrer ple vam votar en contra les ordenances fiscals pels següents motius:
  🧑‍🦯Cap visió global per quadrar ingressos i despeses.
  🧳 Sense una voluntat clara de que la pressió fiscal repercuteixi també cap a qui ve a fer turisme o activitats empresarials a la nostra vila.
  PROPOSEM:
  🅿️ Regular la taxa d aparcament turístic.
  📽️Augmentar la taxa de gravacions i fotografies a espais públics
  🦠 Bonificar escombraries per casos d’alarma
  ✅ Millorar les bonificacions de l’IBI i ICIO en famílies vulnerables i per projectes ambientals

  31 de desembre

  📣En el passat ple vam votar en contra dels pressupostos municipals per les següents raons:
  🎭 Continuïtat en un projecte municipal esgotat.
  💸 Hi ha massa deute
  🔮 Gens de realisme
  PROPOSEM:
  📈Incrementar ingressos sense repercutir en els impostos dels vilatans i vilatanes.
  🔎Reduir costos.
  🧾 Apostar per un nou projecte municipal consensuat amb TOTES les parts socials i econòmiques de Besalú.
  14 de desembre
  Demà 15 de desembre s’obre el termini per demanar ajuts del Programa d’incentius lligats a l’autoconsum i emmagatzament, amb fonts d’energia renovable i implantació de sistemes tèrmics renovables. Aquest important paquet de subvencions emmarcats en els Fons Next Generation, són una oportunitat per la Transformació Ecològica que des d’ERC encapçalem.
  Veureu que es tracta d’uns seguit d’ajuts tant en l’àmbit particular, de les administracions públiques i de les empreses que poden permetre als ajuntaments afavorir aquesta transformació, en el marc d’una estratègia global del municipi per millorar el benestar de la ciutadania a través de la sostenibilitat.
  DEMANEM que l’Ajuntament de Besalú estudiÏ la forma d’incentivar-ho, com tants altres ajuntaments estan fent, especialment els ajuntaments Republicans.
  Pensem-hi
  17 d’agost
  ➡️ El 2023, si ERC / +Besalú guanyem les municipals, tothom al Ajuntament De Besalú signarem 📝 un #Protocol_Integritat que impedirà rebre regals ni obsequis a ningú, ni tan sols entrades a espectacles.
  🔎 Fer-ho fa pensar en compensacions i tractes de favor.
  19 de juny
  ✅ Ara fa 2 anys que som a l’Ajuntament.
  1️⃣ 2 anys de TRANSPARÈNCIA
  2️⃣ 2 anys de COMUNICACIÓ
  3️⃣ 2 anys forçant CANVIS de FORMES i ACTITUDS
  4️⃣ 2 anys tornant a DIGNIFICAR la nostra Vila
  📈 Queda molt per fer, però hi posem RESPONSABILITAT, VOLUNTAT I MOLTA IL·LUSIÓ
  🗓️ Falten només 2 anys fins el 2023. Cap a un Besalú de TOTHOM!
  Us adjuntem l’entrevista de 12 min en que el portaveu del nostre grup, Alfred Cairó fa un repàs d’aquest 2 anys 👇https://youtu.be/p6XLi0ki3YQ
  10 de juny
  Publiquem de nou el vídeo del ple, però hem preferit silenciar-hi, al min 42:45, un moment que podria contravenir el Reglament Europeu de Protecció de Dades. https://youtu.be/HBT_0GD_vPI
  Gràcies per la vostra comprensió.
  7 de juny
  📣 El passat 31 de maig es va celebrar un nou ple municipal. Us adjuntem el vídeo i els punts tractats amb el minutatge, per si ho voleu consultar.
  Nota: l’streaming del vídeo va tenir problemes tècnics i algun punt, que ja indiquem, no va quedar ben gravat. Disculpeu.
  ✅ PUNTS PER APROVAR DE L’EQUIP DE GOVERN
  ⏱ Min 1:10 Ratificació encàrrec gestió al consell comarcal per l’assistència tècnica en obertura franges de foc i senyalització de guals i passadissos (vídeo incomplet
  ⏱ Min 1:50 Posada a disposició del dept d’educació del solar per poder projectar i construir el nou edifici del institut escola de Besalú
  ✅ MOCIONS DEL GRUP “MÉS BESALÚ-ERC”
  ⏱ Min (no apareix) Permís menstrual i climateri (no ha quedat gravat al vídeo)
  ⏱ Min 7:35 Ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic i llar compartida (vídeo incomplet)
  ✅ QÜESTIONS DE CONTROL
  ⏱ Min 16:25 Llicència d’obres a l’edificie de “Les Claustres”
  ✅ PREGUNTES
  ⏱ Min 21:25 Sobre la bonificació de taxes que en el darrer ple es va dir que s’estudiaria de fer
  ⏱ Min 27:15 Sobre fer de pagament l’aparcament turístic, que en el darrer ple es va dir que convocarien un grup de treball
  ⏱ Min 29:28 Sobre el mal estat del carrers
  ✅ Preguntes sol·licitades per vilatans/es
  ⏱ Min 38:40 Sobre les bonificacions en IBI i ICIO per la instal·lació de plaques solars
  ⏱ Min 39:50 Sobre el traçat del carril bici al bari del Camp de les Forques
  ⏱ Min 48:45 Sobre les papereres (nombre i freqüència de buidat) i accions per l’incivisme dels amos de gossos que no recullen les femtes
  ⏱ Min 52:18 Sobre la dimissió de la regidora Sra Blanch
  4 de juny
  🔰 Més Besalú-ERC va presentar 2 mocions en el ple de 31 de maig, que es van aprovar per unanimitat.
  🎤📺📠 Dimecres vam fer una roda de premsa per explicar-les.
  NOTA DE PREMSA: ⬇⬇
  Fa ja dos anys que vam entrar a l’Ajuntament de Besalú. I amb la nostra entrada s’ha trencat la inèrcia de llista única que feia massa anys que durava, s’ha posat fi a les decisions unilaterals, al caos econòmic i a la falta de transparència.
  Però no vam entrar només per denunciar accions i actituds, sinó per construir i aportar.
  I en aquesta línia constructiva, en el ple del passat dilluns 31 de maig, vam presentar dues mocions, que van ser aprovades unànimement pel ple.
  1️⃣ La primera moció era per aconseguir un permís retribuït per a les dones treballadores de l’Ajuntament, de com a mínim 8 hores al mes. El permís, de fet ja existia, però no estava formalitzat i era necessari que ho estigués.
  Creiem en la igualtat de drets, i el dolor invalidant que pateixen algunes dones durant la regla, si no és reconegut, és una forma més de discriminació laboral que no es pot permetre.
  Des d’ara les dones treballadores de l’Ajuntament tenen el dret, real i formalment reconegut.
  2️⃣ La segona moció, va ser per concretar una ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic i llars compartides.
  Besalú és certament un destí turístic de primer ordre. I ho és per la seva història, pels monuments, pels comerços i restauració i també, perquè negar-ho per tantes persones que donen serveis atractius a la nostra Vila.
  Són massa anys els que porta l’ajuntament aplicant estratègies erràtiques, inconnexes i sense constància, que esgoten el model i el poble. Però el nostre Grup Municipal vol començar a definir una estratègia clara sobre el turisme del 2023 al 2030. Hem de fer una diagnosi de la situació actual, definir línies d’acció, buscar aliances i posar-hi recursos.
  La moció que vam presentar i es va aprovar és el primer pas dels molts que caldrà fer per encarar aquesta nova estratègia. Cal regular i ordenar els habitatges turístics i les llars compartides abans que sigui tard, per evitar que Besalú es converteixi en un “air bnb” de disbauxa com ha passat en altres llocs. Hem de poder controlar el model de creixement turístic que volem per Besalú.
  I per això el que arran de la moció aprovada es farà és:
  Respectar els allotjaments actuals; Estudiar l’oferta que tenim, de quin tipus són, les zones on estan i els serveis que donen; establir una zonificació, uns límits i una normativa a aplicar; resoldre les opcions d’aparcament i de gestió de les escombraries; i finalment, revisar les taxes corresponents per equilibrar-les i fer del turisme una eina sostenible i amb retorn pel municipi.
  Grup Municipal “Mes Besalú-ERC”
  Besalú, dimecres 2 de maig de 2021
  18 de maig
  ℹ️ Informació Obres C-66 St Ferriol-Serinyà
  ❌Havent rebut moltes queixes sobre els talls de trànsit d’avui Dm 18/05/2021 degut a l’asfaltatge, el nostre grup municipal ERC / +Besalú ha decidit contactar amb el Director de l’Obra per demanar solucions.
  📅 Se’ns ha comunicat que l’asfaltatge es preveu que duri fins a mitjans de la setmana que ve (26-27/05/2021).
  ➡ Hem demanat, i així se’ns ha dit que es farà, el següent:
  ▪️ Els treballs intentaran evitar hores punta ⏰
  ▪️ Els talls seran de curta durada ⏳
  ▪️ Es farà l’asfaltatge d’un sentit i després el de l’altre, evitant tallar la totalitat de la via ⬆️⬇️
  ▪️ Si els talls continuen presentant problemes, hi ha el compromís d’estudiar de fer-ho en horari nocturn 🌜
  ☑️Alhora que hem exigit que es minimitzin les molèsties a la normal circulació, demanem a tothom la màxima comprensió, ja que són uns treballs necessaris i que han de millorar molt la seguretat vial en aquest tram.
  🏦 Com a Regidors i Regidora de l’Ajuntament de Besalú, estarem atents a qualsevol novetat, per tal de facilitar la mobilitat de les persones de la nostra Vila.
  📨 Estem a la vostra disposició: ercbesalu@gmail.com
  26 de març
  Avui dissabte hem fet una 🎙️🎥 roda de premsa per explicar 2 de les 4 mocions que el nostre grup presenta en el proper ple:
  💰 Bonificacions Covid en determinats tributs municipals per col·lectius afectats
  🅿️ Parquing turístic de pagament
  📉 El DEUTE TOTAL del 113% (quasi 3,8 Milions €) que té l’Ajuntament actualment no l’han de pagar sempre els mateixos.
  Proposem solucions viables per treure rèdit del destí turístic que és Besalú.
  ✅ Responsabilitat
  ✅ Suport a la ciutadania
  ✅ Transparència
  4 de febrer
  Des de “Més Besalú-ERC” participant en primera línia del projecte educatiu de Esquerra Republicana de Catalunya amb la Esquerra Federació de Girona: Nou edifici pel IE Besalú noves línies d’ensenyament i nous projectes. Des de l’oposició del Ajuntament De Besalú treballant pel 100% de les persones de la nostra vila.

  21 gener

  Aquesta trobada ha de servir per a conèixer les propostes d’ERC i resoldre dubtes.

  😉 Benvolgudes i benvolguts,
  🗓️ Avui dijous 21 de gener a les 19:30 hi ha una trobada amb les candidates i el candidat a les eleccions al Parlament, Teresa Jordà , Bartomeu Compte (Besalú) i Dolors Corretgé.
  ❓Tot i que encara resta a l’aire quan seran les eleccions, seguim endavant amb l’agenda de trobades de proximitat.
  ✅ Aquesta trobada ha de servir per a conèixer les propostes d’ERC i resoldre dubtes.
  📝 Us animem sincerament a participar-hi tot fent la inscripció a l’enllaç adjunt:
  podreu seguir la trobada al següent enllaç de zoom:
  ID: 859 3809 6701
  Codi: 517317
 • Any 2020

  30 desembre – L’ajuntament de Besalú ha de retornar 142.000 € d’una subvenció de la Dir Gral Turisme de la Generalitat, que ha sigut REVOCADA

  ❌ No s’ha justificat el mínim imprescindible que establien les condicions de la subvenció
  📉 La mala gestió econòmica i política de l’alcaldia fa créixer encara més el deute municipal. Sense diners, s’ha hagut de demanar tornar-ho en 24 mensualitats…
  🏗️ Les inversions dels últims 25 anys de cap manera justifiquen el deute desbocat. Només la mala gestió n’és la causant.
  ⁉️ I no és el primer cop que s’ha de tornar una subvenció: 270.000 € del teatre de Cal Tronc també van ser revocats.
  🔍 Demanem explicacions, no excuses.
  ⚖️ Exigim rigor amb allò que és de totes i tots els que viuen a Besalú.
  Al ple del passat 30/11/2020 l’Ajuntament de Besalú va aprovar un PLA DE SANEJAMENT ECONÒMIC
  El pla de sanejament és un mecanisme obligatori quan un ajuntament té mals indicadors financers, el deute per sobre dels límits i ha demanat crèdits que no pot tornar. Besalú té un deute total 4.200.000 €, més del 100% del pressupost anual.
  Amb el PLA DE SANEJAMENT obliga a prioritzar tornar el deute. Per tant, l’ajuntament queda limitat a només poder fer les coses més bàsiques.
  Quines conseqüències té això per Besalú?
  • S’han de reduir despeses: manteniment de l’escola, manteniment dels edificis, material d’enjardinament, gas, telefonia, serveis tècnics, serveis econòmics, etc
  • A partir de l’1 de gener 2021 s’ha de retornar una subvenció de la Generalitat de 150.000€
  • L’ajuntament s’ha d’adherir al Fons d’ordenació de finançament del Ministerio de Hacienda per assegurar que es retornarà el préstec ICO de 1.237.892 €
  • La Diputació avançarà les subvencions que ens pertocaria pels pròxims 4 anys (240.000€), que només es podrà utilitzar per eixugar el deute.
  Quedem sota el control del Mº de Hacienda i de Tutela Financera de la Generalitat
  En definitiva,
  L’AJUNTAMENT DE BESALÚ, DE FACTO, ACABA DE SER INTERVINGUT ECONÒMICAMENT.
  29 octubre – Ordenances fiscals
  ℹ️ Des de “Més Besalú-ERC” hem fet una roda de premsa per exposar el nostre posicionament sobre les Ordenances Fiscals 2021:
  🦠 La crisi de la Covid-19 s’està agreujant.
  📝 Calen mesures d’ajut a les famílies i els negocis de Besalú.
  📉 La situació financera del nostre ajuntament és catastròfica i creiem que cal reduir despesa en projectes i serveis no prioritaris.
  PROPOSEM:
  ❌ Que es congeli el projecte del Circ 🎪 i que els diners que s’hi han compromès es destinin íntegrament a ajuts socials per la gent de Besalú.
  🏫 Que es convoqui urgentment el ple extraordinari de modificació d’ordenances fiscals per baixar els tributs, flexibilitzar-ne el pagament i augmentar-ne les bonificacions.
  ⚠️ Els moment és greu i apel·lem a la responsabilitat de tothom.
  ✅ Les persones que necessiten ajuda l’han de tenir i sense complicacions.
  🤝 Ens oferim a treballar colze amb colze en benefici de totes les besaluenques i tots els besaluencs.
  dos conceptes oposats.
  📌 L’Ajuntament de Besalú, el 31 de desembre de 2019, tenia un deute total de 4.200.000 € i un romanent de tresoreria negatiu de 930.000 €. Això NO ÉS TENIR SUPERÀVIT, sinó tot el contrari.
  📎 La xifra que va publicar el diari NacioDigital el 05/08/2020 de 573.998,2 €, el diari la va interpretar erròniament com a superàvit. Aquesta xifra és en realitat un concepte comptable teòric que representa, dintre de l’any 2019, la quantitat que l’ajuntament podria haver ingressat restant-li la quantitat que hauria d’haver pagat. Però entre el que s’esperava ingressar hi havia més de 1 Milió d’Euros, que no oblidem que en el mes d’abril es va considerar com a perdut, ja que no es van cobrar mai des de 2005 fins 2015.
  ❌ Així és que, per desgràcia, no ens cal desobeir la requisa abusiva de l’estat espanyol, ja que NO TENIM SUPERÀVIT, sinó un DEUTE FORA MIDA.
  ❗️ Cal i demanem responsabilitat a qui ostenta el càrrec principal a l’alcaldia de Besalú.
  ➡️ No podem fer creure el que no és: DEUTE és DEUTE, no superàvit.
  Les dades oficials de la liquidació són aquestes: https://drive.google.com/…/1NwQAhuGQSaEAvVN98yS…/view…
  Queda clar que “Junts x Besalú” no està per la labor de reactivar social ni econòmicament Besalú. Permeteu-nos comentar les afirmacions que fa el grup “Junts per Besalú” a l’article de “Garrotxa Digital”:
  1. “consideren la moció massa genèrica i arriba després que l’Ajuntament està emprenent mesures i accions reactivadores des del març, quan va començar la pandèmia”:
  El que hem presentat és un plantejament, però no és genèric. Qui diu que el que hem presentat és genèric, és que no s’ho ha llegit en detall. Necessàriament un pla de reconstrucció de llarg termini, en que han d’intervenir molts actors, ha de ser obert, però en el pla es defineix la concreció que caldrà fer. Malauradament la crisi que està venint a sobre no ha fet més que començar i per tant cap afrontar TOTES les accions possibles, consensuades i en benefici de tothom que viu a Besalú. Les mesures i accions que han emprès han estat unes taules convocades de forma tancada, sense comunicar-ho al grup de l’oposició, amb presència molt poc rellevant dels agents que hi haurien d’haver estat. Per exemple, en la de gestories i immobiliàries hi van assistir 11 persones, de les que 6 eren de l’ajuntament. Aquesta és una acció útil? I on són les conclusions? I, el més important: Quines accions s’han endegat arran de totes aquestes pressumptes taules?
  2. “Asseguren que ja s’està treballant en consens amb agents importants de la vila, representants del món empresarial, sanitari, social i educatiu”.
  L’únic que s’ha ofert de nou són ls taules mencionafdes, de molt poc èxit i amb una efectivitat real nul·la fins ara. Altres fòrmules com els consells de barri, no s’han activat i no aporten cap resultat. Els representants del món empresarial, sanitari, social i educatiu, no ens consta que hagin estat interpel·lats.
  3. “Pla de Reactivació Comarcal, en què hi aportaran prop de 40 accions i línies de treball”. En el ple, la Sra Surina va afirmar que ja ho havien presentat. Aquí diu que ho presentaran… Què han fet realment? En quin òrgan ho estan treballant? EL Consell d’alcaldes del Consell Comarcal ha començat a fer reunions, però no han definit una metodologia. De què està parlant la Sra Surina exactament? Quan veiem el que volen presentar, en parlarem. Fins ara, no podem afirmar que hi hagi res.
  4. “traslladaran aquests punts al grup de l’oposició, a partir del qual podran proposar noves accions”: Naturalment col·laboració i AUTENCIC treball en equip, el que faci falta en bé del poble de Besalú. Però el nostre grup municipal ja ha pesentat una metodologia per poder obtenir, consensuar i definir les acions concretes. Metodologia recollida al nostre pla de recosntrucció que ha estat REBUTJADA per Junts x Besalú.
  El menyspreu que demostren cap al grup municipal “Més Besalú/ERC” és en realitat un menyspreu a una part rellevant de la població de Besalú.
  El grup de govern, de què té por? Estan amagant alguna cosa? Creuen en la democràcia? On està la unitat que tan demanen per altres àmbits?
  Esperàvem que amb la Sra Fina Surina el “to” seria diferent, però veiem que tot segueix igual que amb el Sr Guinó.
  Seguim disposats a col·laborar, a actuar en favor de Besalú. Però demanem un canvi d’actitud.
  18 de maig –  De nou, des del nostre Grup “Més Bésalú/ERC”, hem comunicat a l’equip de govern que l’ACA (Agencia Catalana de l’Aigua) ha aprovat el programa de manteniment i conservació de lleres per als anys 2020-2021.
  ⏩Es preveu destinar 3 milions d’euros al finançament del programa, repartits en 1,5 MEUR per a finançar les actuacions en trams no urbans de lleres públiques i un import màxim d’1,5 MEUR a finançar les actuacions en zones urbanes.
  ⏩Totes les actuacions seran finançades íntegrament per l’ACA
  ⏩Atesa la competència municipal en els trams de lleres urbanes, les actuacions de manteniment i conservació de lleres a desenvolupar en els trams urbans es duran a terme mitjançant l’oportuna línia de subvencions. L’ACA assumeix el finançament del 100% de l’import de les actuacions previstes en el Programa
  ☝️ Hem animat a l’equip de govern a sol·licitar aquesta subvenció.
  ❗️ La gent de Besalú ja va demostrar la seva bona voluntat netejant la llera del riu. Ara toca a l’equip del govern Guinó complir amb la responsabilitat que té l’ajuntament en aquest tema. Els diners els posa l’ACA, només cal demanar-los.
  👍Vam prometre fer pinya, proporcionar informació, buscar finançament i col·laborar. Aquí estem i així ho fem.

  10 de maig –Des del nostre Grup “Més Bésalú/ERC”, hem comunicat a l’equip de govern que aquest dimarts 5 de maig s’ha publicat en el DOGC el Decret Llei 16/2020, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19.

  ⏩Aquest nou Decret llei preveu ajuts destinats al finançament per a l’elaboració i l’execució dels plans de reactivació socioeconòmica COVID-19 de les entitats locals
  ⏩A més, també aprova ajuts per projectes destinats a millorar l’ocupabilitat dels treballadors; pel manteniment de l’ocupació en microempreses i per part de treballadors autònoms amb persones al seu càrrec; i mesures de suport a les microempreses, autònoms, les empreses cooperatives i de l’economia social.
  ⏩El Decret llei recull diferents novetats en temes molt diversos com ara: contractació pública, aclareix el règim d’indemnització per la gestió dels menjadors escolars en el cas de la gestió sota fórmules no contractuals (AMPA/AFA), en l’àmbit de la mobilitat del sector agrari adopta mesures per ajudar a l’impuls de la reactivació econòmica en els sectors de proximitat i al reequilibri territorial.
  ☝️ Hem animat a l’equip de govern a accedir al contingut complet en el següent enllaç: https://dogc.gencat.cat/…/pdo…/pdogc_resultats_fitxa/…
  ‼️ I també a una web on es recullen per temes alguns dels diferents ajuts que s’han anat publicant al llarg de les darreres setmanes: http://web.gencat.cat/…/cor…/ajuts-per-palliar-la-crisi/
  👍Vam prometre fer pinya, proporcionar informació, buscar finançament i col·laborar. Aquí estem i així ho fem.
  6 de maig – ERC Besalú demana definir accions que ajudin als veïns a superar la crisi del coronavirus
  ☝️ Vam entrar amb clau de Transparència i la nostra missió és proporcionar informació
  ⤵️ Malauradament les DADES econòmiques OFICIALS demostren que s’ha administrat molt malament els darrers 24 anys
  🚦 Exigim EXPLICACIONS i demanem RECTIFICACIONS
  ⬆️ Oferim RESPONSABILITAT, aportem RIGOR i proposem ACCIONS amb la mà estesa.
  ❗️ Aquesta crisi del Covid-19 agafa l’ajuntament amb el pas canviat. Els habitants de Besalú no ho mereixem!
  ✅ Accions, solidaritat, control
  💸 Amb els diners dels vilatans/es de Besalú NO S’HI JUGA
  🔢 4.200.000 € de DEUTE REAL d’un pressupost de 3.027.000 €, faran molt complicada la gestió del post-Covid19 a Besalú
  ➕ Exigim responsabilitat i alhora oferim col·laboració.

  23 d’abril – El Grup Municipal “+Besalú/ERC” vota A FAVOR del PLA DIRECTOR DE LA XARXA D’ABASTAMENT D’AIGUA en el ple del 20/04/2020.

  En el nostre programa electoral dúiem la realització d’un pla Director com aquest. El sistema d’abastament d’aigua a Besalú és antic, amb moltes mancances i problemes, una falta d’inversió i una gran deixadesa. La memòria tècnica d’aquest pla diu que el rendiment de la xarxa és del 43%, que vol dir que el 57% de l’aigua es perd per fuites i canonades en mal estat. És un tema, el de l’aigua, que no s’ha tocat seriosament des dels anys 80. S’han fet obres, però mínimes. Aquest pla ofereix una guia tècnica sobre el que cal fer per a que, en els pròxims 20 anys, la xarxa d’aigua sigui com ha de ser. La desídia dels equips de govern que hem tingut els últims 24 anys i mig ha provocat un dèficit de costos que ara serà molt complicat d’arreglar sense que els vilatans de Besalú no tornem a tenir la sensació que hem de pagar els plats bruts d’una política d’oblits…
  És imprescindible fer pinya, per responsabilitat. Cal treballar junts per fer que l’impacte de la crisi sigui el més suau possible. Però hem de ser conscients que la gravíssima situació econòmica de l’ajuntament impedirà ajudar tothom com faria falta. Farem tot el que calgui per buscar vies de finançament, convèncer l’equip de govern que cal eliminar les despeses no imprescindibles per, en definitiva, poder ajudar a tothom qui la crisi hagi posat en una situació complicada. Més Besalú. #ensensortirem
  19 de març – ☑️ Des de +Besalú/ERC ens hem posat a disposició de l’ajuntament
  ➡️ traslladant a l’equip de govern diverses mesures de caire social i econòmic ➡️ per tal d’ajudar als comerços i empreses locals i la ciutadania que
  puguin tenir afectacions degut al COVID-19.
  Moltes gràcies per l’esforç de cadascú en aquests moments. #QuedatACasa #Besalú