L’Ajuntament de Besalú promou i gestiona les polítiques culturals de la vila i els equipaments culturals municipals amb plena correspondència amb les diverses entitats i associacions besaluenques que tenen per objecte fonamental la millora i l’increment de les accions i les activitats culturals en les seves diverses manifestacions.
L’Ajuntament de Besalú disposa d’una xarxa d’equipaments culturals al servei de les persones i les organitzacions professionals i no professionals per tal d’impulsar la música, el teatre, la dansa, el cinema, les arts visuals, les sardanes, l’activitat gegantera i les arts de carrer, amb l’ànim de propiciar la màxima participació de la ciutadania i fomentar així el gaudi de la cultura i la cohesió social.
Equipaments culturals:
Arxiu d’imatges
Arxiu municipal
Biblioteca Ramon Vidal de Besalú
Cal Campaner
Can Tenas
Casa Cambó
Espai cultural Cúria Reial
Teatre Cal Tronc
Bandera de Besalú
La bandera oficial de Besalú té la descripció següent:
Bandera apaïsada de proporcions dos d’alt per tres de llarg, dividida verticalment en dues parts iguals, la primera (tocant al pal) de color vermell amb la creu patriarcal d’altura 7/9 parts de l’alt de la bandera i de color groc, i la segona composta de nou pals verticals d’igual amplada, cinc grocs i quatre vermells.
Va ser aprovada el 10 de maig de 1995 i publicada en el DOGC núm. 2057 el 31 de maig del mateix any. Està basada en l’escut heràldic de la localitat.
Escut de Besalú
Va ser aprovat el 7 de juny de 1989 i publicat al DOGC el 26 del mateix mes amb el número 1160.
La creu patriarcal és el senyal tradicional de Besalú, que fou el centre d’un dels comtats originaris de Catalunya, fet representat per la corona comtal dalt de l’escut. Els quatre pals de Catalunya recorden que el comtat de Besalú va unir-se al casal de Barcelona a partir del 1111, per manca de descendència de Bernat III.