COMMEMORACIÓ DIA INTERNACIONAL EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DE L’HOLOCAUST

https://youtu.be/4VQU5Rh3cG8

L’1 de novembre del 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la resolució 60/7 on condemnava, sense excepcions, qualsevol manifestació d’intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra persones o comunitats basada en l’origen ètnic o les creences religioses, a qualsevol lloc del món.

En aquest sentit, es va designar el dia 27 de gener, aniversari de l’alliberament del camp d’extermini d’Auschwitz (1945), com el dia Internacional de commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust i de prevenció de crims contra la humanitat i s’instava, de manera urgent, a tots els Estats membres a desenvolupar programes educatius en memòria de la tragèdia per a la prevenció d’actes de genocidi.

El Dia en record a les víctimes de l’Holocaust és una oportunitat cada any perquè persones de tot el món ens mantinguem juntes per evocar a les que un dia van ser víctimes de l’odi, del racisme… del genocidi. No podem banalitzar ni reinventar ni negar que la dignitat té un valor i el preu com humanitat el trobarem si les generacions saben i volen seguir transmetent aquesta memòria.